Bayer Veterina AnimalHealth / Proizvodi / VIRKON® S

VIRKON® S

tablete

višenamjensko dezinfekcijsko sredstvo, biocid, kalijev monopersulfat do kalijev sulfat 40-50%

Indikacije

Virkon®S tablete su višenamjensko dezinfekcijsko sredstvo širokog spektra djelovanja koje djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica a koristi se za dezinfekciju: vozila, površina, opreme, prostora, protočnih sistema, za dez-barijere (za noge i kotače)

Način primjene i doze

Za rutinsku dezinfekciju svih površina, uključujući zemlju, drvo i beton, preporuča se razrijeđenje 1:100 (1%), što znači rastopiti 1 tabletu Virkon® S u 500 ml vode u boci za sprejanje. Otopina se na površinu može nanositi i mokrom krpom ili spužvom. Preporučena doza je oko 300 ml otopine po 1 kvadratnom metru.
Za dezinfekciju pokretne opreme preporuča se razrijeđenje 1:100 (1%). Otopiti 2 tablete Virkon® S u 1 l vode. Opremu oprati ili umočiti u otopinu. Ostaviti 10 minuta i isprati čistom vodom.

Za dez-barijere (za noge i kotače) preporuča se razrijeđenje 1:100 (1%). Otopiti 10 tableta Virkon® S tableta u 5 l vode. Otopinu u barijeri treba zamijeniti nakon što se vidljivo kontaminira ili nakon 4-5 dana.
 
Za dezinfekciju sistema za napajanje preporuča se razrijeđenje 1:200-1:100 (0,5-1%). Otopiti 1-2 tableteVirkon® S na 1 l vode. Treba izolirati osnovni rezervoar, ispustiti vodu na mjestima za napajanje koja su najdalje od rezervoara, te zatim očistiti vidljive nečistoće. Potom napuniti osnovni rezervoar s vodom i dodati odgovarajući omjer otopine Virkon® S tableta i ostaviti 10 minuta. Pustiti u sve odvode, istočiti. Pričekati 50 minuta prije ponovnog punjenja sistema čistom vodom. Kontinuirana dezinfekcija može se provoditi s razrijeđenjem 1:1000  (1 tableta Virkon® S na 5 l vode- 0,1%), doziranje kroz osnovni rezervoar ili preko posebne opreme za doziranje u sistem za napajanje)

Dezinfekcija prostora sprejanjem: u koncentraciji 1:100 (1%). Otopiti 10 tableta u 5 l vode. Raspršuje se tlačnim peračem ili naprtnim raspršivačem podešenim na fino magljenje. Preporučena doza je 10 ml otopine na 1 m3.

Izbjegavati lomljenje tableta i kontakt praška s kožom, očima i odjećom. Nadražuje kožu, postoji rizik od ozbiljnog oštećenja očiju.


Popis veterinara
Veličina fonta
- 1 2 3 + Veličina fonta

klik za prilagodbu

Pretraga
Advantix
Foresto

http://www.bayer-veterina.hr/scripts/pages/hr/proizvodi/virkon_s_tabl.php Copyright © Bayer d.o.o. Hrvatska