Bayer Veterina AnimalHealth / Proizvodi / VIRKON® S

VIRKON® S

prašak

višenamjensko dezinfekcijsko sredstvo, biocid, kalijev monopersulfat do kalijev sulfat 40-50%

Indikacije

Virkon®S je višenamjensko dezinfekcijsko sredstvo širokog spektra djelovanja koje djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica a koristi se za dezinfekciju: vozila, površina, opreme, prostora, protočnih sistema, za dez-barijere (za noge i kotače)

Način primjene i doze

Za rutinsku dezinfekciju svih površina, uključujući zemlju, drvo i beton, preporuča se razrijeđenje 1:100 (10 g Virkon® S praška na 1 l vode). Dobivenu otopinu raspršuje se tlačnim ili drugim mehaničkim raspršivačem. Preporučena doza je 300 ml otopine po 1 kvadratnom metru.

Za dezinfekciju pokretne opreme preporuča se razrijeđenje 1:100 (10 g Virkon® S praška na 1 l vode). Preporučena doza je 300 ml otopine po 1 kvadratnom metru.

Za dez-barijere preporuča se razrijeđenje 1:100 (10 g Virkon® S praška na 1 l vode). Mjenjati svakih 4-5 dana.

Za dezinfekciju sistema za napajanje preporuča se razrijeđenje 1:200-1:100 (5-10 g Virkon® S praška na 1 l vode- 0,5%-1%). Treba izolirati osnovni rezervoar, ispustiti vodu na mjestima za napajanje koja su najdalje od rezervoara, te zatim očistiti vidljive nečistoće. Potom napuniti osnovni rezervoar s vodom i dodati odgovarajući omjer Virkon® S praška i ostaviti 10 minuta. Pustiti u sve odvode, istočiti. Pričekati 50 minuta prije ponovnog punjenja sistema čistom vodom. Kontinuirana dezinfekcija može se provoditi s razrijeđenjem 1:1000  (1 g Virkon® S praška na 1 l vode- 0,1%), doziranje kroz osnovni rezervoar ili preko posebne opreme za doziranje u sistem za napajanje)

Za dezinfekciju prostora
Sprejanje: u koncentraciji 1:200 (0,5%), raspršuje se tlačnim peračem ili naprtnim raspršivačem podešenim na fino magljenje. Preporučena doza je 1 l otopine na 10 m2 podnog prostora.

Hladno magljenje: u koncentraciji 1:100 (1%) uz uporabu mehaničkog zamagljivača u dozi od 1 l otopine na 10 m2 podnog prostora.

Toplinsko magljenje: 1:25 (4%) otopina Virkon® S u 85:15 vodenoj Virkon® S mješavini za poboljšanje magljenja uz uporabu stroja za toplinsko magljenje u dozi od 1 litre na 40 m2 podnog prostora.

Upozorenje

Izbjegavati kontakt praška s kožom, očima i odjećom. Nadražuje kožu, postoji rizik od ozbiljnog oštećenja očiju.


Popis veterinara
Veličina fonta
- 1 2 3 + Veličina fonta

klik za prilagodbu

Pretraga
Advantix
Foresto

http://www.bayer-veterina.hr/scripts/pages/hr/proizvodi/virkon_s_prasak.php Copyright © Bayer d.o.o. Hrvatska