Bayer Veterina AnimalHealth / Proizvodi / BAYTRIL® 0,5%

BAYTRIL® 0,5%

za prasad

peroralna otopina, antibakterijski lijek, enrofloksacin

Indikacije

Baytril®0,5% primjenjuje se za:
-Liječenje infekcija dišnog i probavnog sustava prasadi uzrokovanih bakterijama i mikoplazmama (pastereloza, mikoplazmoza, kolibaciloza, koliseptikemija i salmoneloza)
-Liječenje bolesti multikauzalne etiologije kao što su atrofični rinitis i enzootska pneumonija što znači da djeluje na slijedeće uzročnike bolesti: Mycoplasma spp., E. Coli, Salmonella spp., Bordetella spp., Pasteurella spp., Actinobacillus pleuropneumoniae i Staphylococcus spp.

Način primjene I doze

Lijek se daje peroralno dozator-pumpom (Pig Doser). Da bi se otopina mogla aplicirati prvo treba nastavak okrenuti suprotno od kazaljke na satu. Jednim pritiskom na pumpu istisne se 1 ml lijeka (5 mg enrofloksacina).

Doza je 1 ml Baytril® 0,5% peroralne otopine na 3 kg tjelesne mase/dan ili 3 ml na 10 kg tjelesne mase/dan (1,7 mg enrofloksacina/kg/dan.).

Prasad se liječi 1 x na dan tijekom 3 uzastopna dana.

Ako se poboljšanje ne javi unutar 2-3 dana treba provjeriti osjetljivost bakterija i po potrebi primjeniti drugi antimikrobni lijek.

Kontraindikacije

Enrofloksacin se ne primjenjuje ako su infekcije uzrokovane rezistentnim bakterijama.

Enrofloksacin se ne daje jedinkama u kojih već postoje poremećaji stvaranja hrskavice, oštećenja lokomotornog sustava, a posebno ako su zahvaćeni zglobovi nosivih kostiju.

Karencija

Meso, organi i druga jestiva tkiva svinja: 5 dana.

Način izdavanja

Na veterinarski recept.


Popis veterinara
Veličina fonta
- 1 2 3 + Veličina fonta

klik za prilagodbu

Pretraga
Advantix
Foresto

http://www.bayer-veterina.hr/scripts/pages/hr/proizvodi/baytril_05.php Copyright © Bayer d.o.o. Hrvatska